Първоначално публикувано от oem
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
въпрос относно долните носачи
Collapse
X
-
Е, и при мен не е влязло с "арееее хоп" ама сравнително лесно стана. Не помня много. Това беше лятото. И не ги сменям вски ден, че да помня точно процедурата.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеЕ, и при мен не е влязло с "арееее хоп" ама сравнително лесно стана. Не помня много. Това беше лятото. И не ги сменям вски ден, че да помня точно процедурата.
Comment
-
Аз до сега не съм успял да сложа нов носач без да откача горния шарнир и гайката на карето. Марката е Технород може при другите да е по-късо стеблото с резбата, но не влиза за малко, опира от горната страна на шенкела. Стари носачи, с много разбити шарнири съм вадил по лесния начин.Alfa Romeo 75 24V
Comment
-
Вие ме убихте. Аз точно Технорот сложих за долни. Не съм бутал гайката на карето. Даже на скоро сменях маншона на вътрешното каре и махах полусоката заедно с главината. Откачих и шарнира на долниа носач и на горния и на кормилната щанга, и спираните апарати. И долния носач си излезе идеално. После влезе пак по същия начин. незнам какво ги правите и как ги мъчите.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеВие ме убихте. Аз точно Технорот сложих за долни. Не съм бутал гайката на карето. Даже на скоро сменях маншона на вътрешното каре и махах полусоката заедно с главината. Откачих и шарнира на долниа носач и на горния и на кормилната щанга, и спираните апарати. И долния носач си излезе идеално. После влезе пак по същия начин. незнам какво ги правите и как ги мъчите.
Какво имаш впревдид под смяна,сваляш гумата,сваляш стария,слагаш новия,и слагаш гумата-това е смяна,а не сваляш стария и наместваш новия.В 90% от случаите,проблема с носачите на 156 е завиването на болтовете
П.С.Ако искаш да спечелиш 1000 лв.,заповядай в сервиза да смениш носача за 15 мин.,ако го направиш ти давам 1000 лв.Last edited by Mury; d.m.y г., 10:07.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Нямах предвид това. Имах предвид махането на стария и слагането на новия. Избиване на шарнира, развиване на болтовете му към магарето и монтирането на новия. Свалянето на гумата, вилицата и кормилния накрайник си е друга част от процедурата. Визирах просто само процедурата по демонтаж и монтаж на носач.
Разбира се цялото време за което е смяната е около час, че и повече. Исках да кажа, че не съм имал трудности разираш ли? Всичко си се развива лесно и си влиза и излиза.
---------- Post added at 10:49 ---------- Previous post was at 10:43 ----------
Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщениеПри мен колата беше на подемник и не стана колкото и да го мъчихме. Накрая - гайката
1. Махане гума.
2. Избиване на шарнира на долния носач (като гайката остава завита на върха на болта)
3. Избиване на шарнира на кормилния накрайник (като гайката остава на болта).
4. Откачане на биалетка
5. Откачане на вилицата от амортисьора и отстраняването и изцяло.
6. Откачане на кормилния накрайник.
7. Развиване на носача от към магарето.
6. Откачане на шарнира на носача.
И обратно по същия ред монтажа на новия. Първо шарнира на носач, после носаа към магарето и така. Другото е ясно. Никакви трудности и блъскане с чука.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеБате уважавам те,но в момвнта говориш глупости,невъзможно е да смениш носач на 156 за 15 мин.
Какво имаш впревдид под смяна,сваляш гумата,сваляш стария,слагаш новия,и слагаш гумата-това е смяна,а не сваляш стария и наместваш новия.В 90% от случаите,проблема с носачите на 156 е завиването на болтовете
П.С.Ако искаш да спечелиш 1000 лв.,заповядай в сервиза да смениш носача за 15 мин.,ако го направиш ти давам 1000 лв.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Бе ти за 15 мин само инструменти не мож си нагласи. Как за 15 минDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеТова за всички ли се отнася за 1000те лева, че имам нещо в предвид.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
Никакви трудности и блъскане с чука.?
Comment
-
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеИма си скоби за тези неща колега.Хитро, но в домашни условия.... Пък и сигурно с тях е по-лесно!
Comment
Comment